Shalom Radio

Start radio Shalom Radio
Stop Shalom Radio
Reload Shalom Radio   Kenmerken van Shalom Radio
  • locatie
  • Suriname 
  • muziek
  • Kerk-Gospel 
  • taal
  • Nederlands Sranantongo 
  • broadcast
  • FM Online 

Shalom Radio

Shalom Suriname

Shalom Inspiration FM op de lokale frequentie van 94.5FM is sinds 25 mei 1995 het grootste Christelijke radiostation van Suriname. Het radiostation valt onder de Stichting Evangelische Radio En Televisie Suriname (Stg. ERETS). Shalom verzorgt 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen in het jaar inspirerende radio met een duidelijke en heldere boodschap. Een dagelijkse inspiratie voor rust, vrede & geluk! Deze zender maakt radio ter ere van god.

Missie
De stichting ziet een taak voor zich weggelegd om middels Radio en Televisie Shalom de wereld en in het bijzonder Suriname te voorzien van het Evangelie van Jezus Christus. Dit is het belangrijkste in het leven van de mens. De missie luidt daarom als volgt: Stichting ERETS wil een actieve bijdrage leveren in de verkondiging van het Koninkrijk Gods door de verbreiding van het Evangelie van Jezus Christus via radio en televisie.

Visie
De wereld waar we nu in leven is meer dan ooit er één van oorlogen, financiële onzekerheid, politieke instabiliteit, onrust, voedseltekorten, natuurrampen en stijgende prijzen van haast alle grondstoffen waaronder brandstof. De algemene kijk op het leven is wereldwijd nogal somber. In deze wereld is Jezus de enige hoop die zijn licht schijnt in de duisternis. Stichting ERETS gelooft dat Gods woord mensen een ander leven, een andere visie en een andere weg kan bieden dan de wereldse en doodlopende weg waar zij zich mogelijk nu op bevinden. Daarom is het onze taak om het licht te laten schijnen in de duisternis van het leven van velen. Hoop te bieden in hopeloosheid, versterking in tijden van zwakte, onderwijs in onwetendheid en leven waar de dood dreigt.

Geschiedenis
Het werk van de Stichting Evangelie Radio en Televisie Stichting werd in Suriname gestart in de jaren ‘80. In die tijd was er in de Surinaamse samenleving veel onzekerheid. Er was een duidelijke roep naar een Christelijke radiostation, die een lichtbaken voor de mensen zou zijn. Enkele Christenen begonnen te bidden voor deze wens. Er werd een bankrekening geopend en men begon ongevraagd geld te storten. De stichting ERETS (stichting Evangelische Radio en Televisie Suriname) werd op 17 december 1991 opgericht. De eerste werkzaamheden was het verzorgen van televisie uitzendingen bij het Surinaamse televisiestation ATV. In februari 1993 kreeg ERETS een vergunning voor het opzetten van een Christelijk radiostation. Nu moest er alles in het werk gesteld worden om daadwerkelijk tot het opzetten van een station over te gaan. Er was reeds een gebouw aan de Malebatrumstraat. Vanaf augustus 1993 werden er mensen in dienst genomen die bij het station zouden werken. Ook werden de medewerkers getraind via de stichting Christelijke Media Projecten (3xM). Deze stichting heeft tevens geld gegeven voor het aanschaffen van apparatuur voor de studio. Na gebed is er gekozen voor de naam Shalom. Na een periode van gebed en wachten kon in juni 1994 een aanvang gemaakt worden met uitzendingen door zendtijd te huren bij de SRS, een Gospel Radio op de FM zender. De mensen die in dienst waren genomen konden op deze manier hun kennis in de praktijk brengen. Maar dat was nog geen Radio Shalom. De wens was om een eigen station te hebben. Er is dan ook alle moeite gedaan om vanuit de studio aan de Malebatrumstraat de uitzendingen te verzorgen. Uiteindelijk was de eerste uitzending op donderdag 13 april 1995. Na enkele weken van testuitzendingen geschiedde op 25 mei, Hemelvaartsdag, de opening van Radio Shalom op de 94.5 FM frequentie. Met cassettebandjes, LP’s en rollers en vele toegewijde medewerkers werd Radio Shalom een bekende naam in de samenleving. Inmiddels hebben moderne computers en – systemen het werk enigszins vergemakkelijkt en is er een dynamisch team dat vanuit een rotsvast geloof in de taak van radio Shalom – namelijk het verspreiden van het evangelie – dagelijks de naam des Heren proclameert.

Programma Overzicht
Ons programma overzicht vindt u op onze website shalom suriname.com


Selecteer een radio genre:

Geef een reactie