RP The Hot One

Start radio RP The Hot One
Stop RP The Hot One
Reload RP The Hot One   Kenmerken van RP The Hot One
  • locatie
  • Suriname 
  • muziek
  • Dancehall Hit Radio Mix Pop 
  • taal
  • Engels Nederlands 
  • broadcast
  • FM Online 

RP The Hot One

RP The Hot One is de zender voor de hippe Surinamers. Het is een onderdeel van de Rapar Broadcasting Network (RBN). RP is een afkorting van Radio Paramaribo. Zowel online als via de ether is de zender te ontvangen op 89.7 FM. Muziek staat centraal bij deze radiozender. Om die reden wordt er meer muziek afgespeeld en minder gepraat. De radiozender heeft een jong karakter dat te danken is aan de hippe songs die dagelijks op de zender te luisteren zijn. Daarnaast worden er een aantal programma’s gepresenteerd die de jeugd in Suriname aantrekt. De muziekstijlen die je op de The Hot One kunt luisteren lopen uiteen van dancehall tot rap en Surinaamse songs. Ook zijn Engelstalige pop songs populair op de zender.

Wegens het multiculturele karakter worden er meerdere talen gesproken. Dit geldt zowel voor de muziek, de reclames als de programma’s. De talen die op de radiozender worden gesproken zijn Nederlands, Engels, Surinaams en een beetje Spaans.
Tussen de programma’s en liedjes wordt er reclame gemaakt voor bedrijven en feesten. Ook worden de uitslagen van een loterij via de radiozender uitgezonden. Dat gebeurt onder toezicht van de Surinaamse politie.

NDP – Nationaal Democratische Partij

Ook de grootste politieke partij van Suriname adverteert op RP The Hot One. Zo maken zij onder andere reclame voor feesten die georganiseerd worden door de partij. Tijdens de reclame van de NPD wordt ook verteld waar de partij van Desi Bouterse voor staat. Hetzij: sociale zekerheid economische groei en welvaart.

Jamrock Suriname

RP The Hot One zendt elke donderdag tussen tien en twaalf uur het programma Jamrock Suriname uit. In dit programma worden dancehall (live) gedraaid. Ook worden nieuwe dancehall songs gepresenteerd. De slogan van het programma is niet voor niets “the baddest radio programme”.


Selecteer een radio genre:

Geef een reactie