Radio SRS Suriname

Start radio Radio SRS Suriname
Stop Radio SRS Suriname
Reload Radio SRS Suriname   Kenmerken van Radio SRS Suriname
  • locatie
  • Suriname 
  • muziek
  • Dancehall Hit Radio Mix Kaseko Kawina Kerk-Gospel Klassiek Pop Rap 
  • taal
  • Engels Nederlands Sranantongo 
  • broadcast
  • FM Online 

Radio SRS live luisteren

Radio SRS is een zender in Suriname. Op 14 augustus 2015 bestaat de zender 50 jaar. Hoe Radio SRS dit zal vieren is momenteel nog onbekend. De leeftijd van de zender geeft al aan dat Radio SRS onmisbaar is de Surinaamse ether. Jong en oud is bekend met deze Radiozender.

Op Radio SRS kunt u luisteren naar verschillende programma’s. Er zijn verschillende presentatoren die als gastheer/gastvrouw de programma’s hosten. Hierbij staan actualiteiten en muziek centraal. Voor ieder is er wat wils op Radio SRS. Elke zondag kunt u bijvoorbeeld luisteren van klassiek muziek. Terwijl u overdag en ’s avond wat modernere popmuziek kunt horen. Hierdoor heeft SRS een grote doelgroep en een groot publiek.

Stichting Radio Omroep Suriname

Radio SRS staat voor Stichting Radio Omroep Suriname. Het is afgekort en de volledige naam geeft aan dat SRS een onderdeel is van de Surinaamse overheid. De Surinaamse staat is de eigenaar van deze radiozender. Dat betekent echter niet dat de zender volledig gefinancierd wordt door de Surinaamse overheid.

Tussen/tijdens de programma’s zijn er reclameblokken te horen. Wat dat betreft kunt u Radio SRS wel beschouwen als een commerciële zender. Een groot deel van de inkomsten zijn afkomstig uit de reclame advertenties.

Tegenslagen

In het verleden heeft de zender enkele tegenslagen gekend die invloed hadden op de uitzendingen. Tijdens de onrustige situatie in de jaren tachtig is bijvoorbeeld de zendmast van Stichting SRS afgebrand. Hierbij was er sprake van brandstichting. Dit was een tegenslag voor Stichting SRS, omdat de getroffen zendmast de trost was de radiozender. Het had namelijk een enorm bereik. De zendmast zorgde ervoor dat heel Suriname SRS kon ontvangen. Uiteindelijk is dit weer in goede orde hersteld.

In 2012 moest Radio SRS de reserve zendmast inzetten. De hoofdmast was namelijk door de rukwinden van een storm zwaar beschadigd. De rukwinden hebben ervoor gezorgd dat de mast is ingestort. Dit had invloed op het bereik van SRS, maar zij konden gelukkig overgaan op het noodplan. Zo werd de schade beperkt. Via internet kon de zender alsnog worden beluisterd.

Staatsradio SRS

De medewerkers van Staatsradio Omroep SRS zijn in dienst van de overheid. Dat betekent dat zij de ambtenaren status hebben. Wat maakt de Staatsradio anders dan een commerciële radiozender? Op radio SRS zijn er net als bij een commercieel station reclame advertenties te horen. In tegenstelling tot een commerciële zender kunt u op SRS live vergaderingen volgen van de overheid. Het gaat hierbij om vergaderingen van politieke aard. Actuele zaken die betrekking hebben op het overheidsbeleid, handhaving en wetgeving komen hierbij aan de orde. Vanuit het maatschappelijk belang worden dergelijke discussies en vergaderingen live uitgezonden.

SRS Frequenties

In het onderstaande overzicht is te zien in welke Surinaamse districten u SRS kunt ontvangen. Daarbij staan de bijbehorende FM frequenties vermeld.

Frequenties:
96.3 FM Parmaribo
95.6 FM Wageningen
94.7 FM Coronie
94.7 FM Nickerie
94.7 FM Brokopondo
94.7 FM Moengo
104.7 FM Albina

SRS Contactgegevens

Via de onderstaande gegevens  kunt u contact opnemen met Stichting Radio Omroep Suriname.

Adres
Jacques van Eerstraat 20
Paramaribo, Suriname
P.O.Box: 271

Telefoonnummers
Algemeen: +597 498 115
Nieuws: +597 498 256
Fax: +597 498 116

Emailadressen
Algemeen: adm@radiosrs.com
Studio: studio@radiosrs.com

 


Selecteer een radio genre:

Geef een reactie