Radio Garuda

Start radio Radio Garuda
Stop Radio Garuda
Reload Radio Garuda   Kenmerken van Radio Garuda
  • locatie
  • Suriname 
  • muziek
  • Cultureel Islamitische Radio Kerk-Gospel Praat programma's 
  • taal
  • Javaans Nederlands 
  • broadcast
  • FM Online 

RTV Garuda

Sinds 1996 is Radio Garuda beschikbaar in de Surinaamse ether op 105.7 FM. De zender heeft een specifieke doelgroep binnen de Surinaamse gemeenschap. Het staat bekend bekend als de omroep voor de Javaanse gemeenschap in Suriname. Er wordt op RTV Garuda zowel Javaans als Nederlands gesproken. De liedjes die op de zender worden uitgezonden zijn vaak ook in het Javaans.

De oprichter van de zender heeft ervaring opgedaan bij het voormalige Telesur. Hierna is in februari van 1996 de zender live gegaan.  Het bereik van Radio Garuda is groot. Van Marowijne tot en met Nickerie is de zender te ontvangen. Dit zorgt voor een grote dekking in Suriname.

The First Jawa Broadcasting Corporation in Suriname

De frequentie van de zender is bewust gekozen door de oprichter. Er schuilt een symbolische betekenis achter. Frequentie 105.7 FM is een verwijzing naar de oprichting van Radio Garuda. Pas honderdvijf jaar en zeven maanden na de Javaanse Immigratie is de eerste Javaanse radiozender opgericht. Sinds 2006 is de Javaanse zender te beluisteren via internet. Hierdoor is het bereik nog groter dan dat het al was.. 

Naast de zender is er ook een TV zender onderdeel van Garuda. Vijf jaar na de oprichting van de zender heeft Garuda dit opgericht. Dat is te danken aan het vele succes van Garuda. Sinds 2001 kunt u elke dag genieten van Javaanse TV op de Surinaamse kabel.

Tradities Radio Garuda

RTV Garuda staat bekend als een radio- en  tvzender met tradities. Al jarenlang wordt op de televisiezender dagelijks het Surinaamse volkslied uitgezonden. Het Surinaamse volkslied wordt gevolgd door het Javaanse volkslied. RTV Garude heeft veel mensen van Javaanse afkomst als luisteraars. Dergelijke tradities tonen dat RTV Garuda het vaderland en het moederland eert. Op de website van RTV Garuda wordt een wapperende Surinaamse vlag getoond.

Islam & Christendom (Gospel)

Op cultureel gebied weerspiegelt RTV Garuda de tolerantie van de Surinaamse samenleving. In het programmabeleid wordt namelijk rekening gehouden met de Islamitische en Christelijke luisteraars. Er zijn diverse programma’s die gericht zijn op de Islam of het Christendom. Zo worden er godsdienstige onderwerpen besproken. Ook zijn er godsdienstige liederen te beluisteren.


Selecteer een radio genre:

Geef een reactie