Radio Boskopu

Start radio Radio Boskopu
Stop Radio Boskopu
Reload Radio Boskopu   Kenmerken van Radio Boskopu
  • locatie
  • Suriname 
  • muziek
  • Kaseko Kawina Reggae Soul 
  • taal
  • Sranantongo 
  • broadcast
  • FM Online 

Radio Boskopu

Radio Boskopu kent een rijke geschiedenis in de Surinaams broadcasting media. Toen de zender werd opgericht kreeg het als doel om het volk te informeren. Actualiteiten werden via de zender verspreid. De Surinaamse overheid had  in 1986 de intentie om in elk district een voorlichtingsinstelling te stationeren. Nog steeds is dit de enige radiozender dat onder supervisie is van de overheid.

In loop der tijd is er veel veranderd bij Radio Boskopu. In het verleden was het doel om het volk te informeren. Die functie heeft het nog steeds. Het overheidsbeleid en de activiteiten van het ministerie worden via Boskopu verspreid. Maar daarnaast is het een gebruikelijke radiozender met muziek en praat programma’s. Dankzij goede investeringen in zendmasten is het station in 80% van Suriname te bereiken.

Live uitzendingen

Via de radio en internet kunt u dankzij deze zender live luisteren naar vergaderingen van de Nationale Assemblee. Ook kunt u luisteren naar interviews van leden van de Surinaamse overheid. Uiteraard worden ook (binnenlandse) nieuwsberichten uitgezonden.

Afdeling Voorlichting en Burgerparticipatie

Radio Boskopu is een onderdeel van de Afdeling Voorlichting en Burgerparticipatie. Deze afdeling zorgt voor het verspreiden van het uit te voeren overheidsbeleid. Voor deze taak kunnen zij gebruik maken van verschillende middelen. De radiozender is daar een van en behoort tot de audiosectie van de afdeling. Naast de radio wordt er ook gebruik gemaakt van tv reclames en persberichten.

De voorlichting zorgt ervoor dat de gemeenschap op de hoogte blijft van de overheids activiteiten. De afdeling wordt onderverdeeld in de audiovisuele, schrijvende en audio sectie en een sectie belast met burgerparticipatie.

Burger Informatie Radio

Zoals eerder aangegeven heeft radio Boskopie een belangrijke doelstelling. Het fungeert als een omroep die nieuws en overheidsactualiteiten aan de burgers kenbaar maakt. Via de uitzendingen worden de luisteraars op de hoogte gehouden over de overheidsontwikkelingen die in het Surinaamse parlement bepaald worden. Wetswijzigingen worden bijvoorbeeld via de zender kenbaar gemaakt. De Surinaamse overheid heeft bijvoorbeeld recentelijk een basisverzekeringswet ingesteld. De burgers werden hierover via mediakanalen, zoals radio Boskopu, geinformeerd. Om die reden staat de radiozender ook wel bekend als Burger Informatie Radio.

Actua Taki (Uitzending gemist)

Niet iedereen heeft natuurlijk de mogelijkheid om alle uitzendingen te beluisteren. Dat kan lastig zijn als u als Surinamer zijnde toch de actualiteiten van de Surinaamse regering wenst te volgen. Gelukkig is er voor u nu een mogelijkheid om de gemiste uitzendingen terug te luisteren. Radio Boskopu heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd waarop de gemiste uitzendingen terug te beluisteren zijn. Zij noemen dit de Actua Taki. Op de website van radioboskopu.sr kunt u kiezen voor Actua Taki. Vervolgens ziet u verschillende uitzending. Deze zijn netjes en overzichtelijk per uitzend-datum gerangschikt. Klik op de play knop om de gewenste gemiste Actua Taki terug te luisteren. Het werkt simpel, zodat jong en oud over ter wereld de gemiste Actua Taki terug kan horen.


Selecteer een radio genre:

Geef een reactie