Caribbean FM

Radio Caribbean FM

Radio Caribbean FM laat de zon schijnen in uw woonkamer. Wolken verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer u luistert naar Caribbean FM. Op deze zender wordt exotisch muziek uitgezonden. Sfeervol en gezellig! Muziek om van te genieten, maar vooral muziek om op te dansen. Voetjes van de vloer! Maar er zijn ook programma’s waarin serieuze onderwerpen worden besproken.

Caribbean FM wordt aangeboden door Salto. Dat een onderdeel is van de Publieke Omroep Amsterdam. Salto beschikt over de uitzendmachtiging van de Publieke Omroep. De zendtijd verdeelt Salto over verschillende radiozenders. Caribbean FM is dus eigenlijk een verzameling van meerdere radio- en programma makers.  Carribean FM kunt u beschouwen als een overkoepelende benaming van meerdere exotische radiozenders. Deze zenders worden uitgezonden vanuit Amsterdam.

Dit initiatief wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid vanuit cultureel belang. De programma’s moeten wel een toevoeging zijn voor de bewoners van Amsterdam. Er mag een specifieke doelgroep zijn, zoals mensen van Surinaamse afkomst die woonachtig zijn in Amsterdam of omgeving.

Met Caribbean FM brengt u Suriname en de Antillen bij u in huis! Luister naar nieuws uit Nederland, Suriname en de Antillen.  Met een gevarieerd uitzendprogramma en een zeer gevarieerde doelgroep is het luisteren naar Caribbean FM het zeker waard!

Koyeba

Logo Radio Koyeba

Radio Koyeba

Radio Koyeba is sinds 1997 onmisbaar in de Surinaamse ether. Online is de zender te beluisteren en via de radio op frequentie 104.9 FM. Sinds de start wordt de zender in stereo uitgezeonden. Het bijzondere van deze radiozender is dat de focus voor een groot gedeelte gelegd is op de binnenlandse bevolking van Suriname. Daarom wordt de Surinaamse taal op deze zender veel gebruikt. Dit maakt Radio Koyeba uniek en onderscheidend in de Surinaamse radio wereld. De online live stream maakt het mogelijk om wereldwijd te genieten van de Surinaamse muziek.

In november 2010 is station is Radio Koyeba tijdens een hevige storm getroffen door een blikseminslag. Door de inslag was de zender zwaar beschadigd geraakt. Helaas was Koyeba hierdoor 4 dagen uit de lucht. Koyeba maakt gebruik van een verticaal gepolariseerde zend antenne. Dat zorgt voor een groot bereik in Suriname. In Paramaribo, Brokopondo, Saramacca, Para, Commewijne en in Marowijne is Radio Koyeba te ontvangen. De online live stream is in 2006 opgezet. Helaas kan er in Sipaliwini nog niet genoten worden van deze zender. Koyeba heeft een uitgebreid programma ontwikkeld dat dagelijks te beluisteren is van 6.00 tot 1.00. Overlijdensberichten, Felicitaties, kerkprogramma’s zijn enkele voorbeelden van de veel beluisterde programma’s. Na 1 uur start het nachtprogramma van Koyeba vol met Surinaamse muziek.

Binnenland Suriname

In het binnenland van Suriname is radio Koyeba te bereiken in diverse districten. Om deze reden worden de binnenlandse talen van Suriname gebruikt. Hieronder vindt u een lijst van de districten waar het station te ontvangen is.

  • Brokopondo
  • Saramacca
  • Para
  • Commewijne
  • Marowijne
  • Sipaliwini

 

Radio Boskopu

Radio Boskopu

Radio Boskopu kent een rijke geschiedenis in de Surinaams broadcasting media. Toen de zender werd opgericht kreeg het als doel om het volk te informeren. Actualiteiten werden via de zender verspreid. De Surinaamse overheid had  in 1986 de intentie om in elk district een voorlichtingsinstelling te stationeren. Nog steeds is dit de enige radiozender dat onder supervisie is van de overheid.

In loop der tijd is er veel veranderd bij Radio Boskopu. In het verleden was het doel om het volk te informeren. Die functie heeft het nog steeds. Het overheidsbeleid en de activiteiten van het ministerie worden via Boskopu verspreid. Maar daarnaast is het een gebruikelijke radiozender met muziek en praat programma’s. Dankzij goede investeringen in zendmasten is het station in 80% van Suriname te bereiken.

Live uitzendingen

Via de radio en internet kunt u dankzij deze zender live luisteren naar vergaderingen van de Nationale Assemblee. Ook kunt u luisteren naar interviews van leden van de Surinaamse overheid. Uiteraard worden ook (binnenlandse) nieuwsberichten uitgezonden.

Afdeling Voorlichting en Burgerparticipatie

Radio Boskopu is een onderdeel van de Afdeling Voorlichting en Burgerparticipatie. Deze afdeling zorgt voor het verspreiden van het uit te voeren overheidsbeleid. Voor deze taak kunnen zij gebruik maken van verschillende middelen. De radiozender is daar een van en behoort tot de audiosectie van de afdeling. Naast de radio wordt er ook gebruik gemaakt van tv reclames en persberichten.

De voorlichting zorgt ervoor dat de gemeenschap op de hoogte blijft van de overheids activiteiten. De afdeling wordt onderverdeeld in de audiovisuele, schrijvende en audio sectie en een sectie belast met burgerparticipatie.

Burger Informatie Radio

Zoals eerder aangegeven heeft radio Boskopie een belangrijke doelstelling. Het fungeert als een omroep die nieuws en overheidsactualiteiten aan de burgers kenbaar maakt. Via de uitzendingen worden de luisteraars op de hoogte gehouden over de overheidsontwikkelingen die in het Surinaamse parlement bepaald worden. Wetswijzigingen worden bijvoorbeeld via de zender kenbaar gemaakt. De Surinaamse overheid heeft bijvoorbeeld recentelijk een basisverzekeringswet ingesteld. De burgers werden hierover via mediakanalen, zoals radio Boskopu, geinformeerd. Om die reden staat de radiozender ook wel bekend als Burger Informatie Radio.

Actua Taki (Uitzending gemist)

Niet iedereen heeft natuurlijk de mogelijkheid om alle uitzendingen te beluisteren. Dat kan lastig zijn als u als Surinamer zijnde toch de actualiteiten van de Surinaamse regering wenst te volgen. Gelukkig is er voor u nu een mogelijkheid om de gemiste uitzendingen terug te luisteren. Radio Boskopu heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd waarop de gemiste uitzendingen terug te beluisteren zijn. Zij noemen dit de Actua Taki. Op de website van radioboskopu.sr kunt u kiezen voor Actua Taki. Vervolgens ziet u verschillende uitzending. Deze zijn netjes en overzichtelijk per uitzend-datum gerangschikt. Klik op de play knop om de gewenste gemiste Actua Taki terug te luisteren. Het werkt simpel, zodat jong en oud over ter wereld de gemiste Actua Taki terug kan horen.