Radio 9 Suriname

Radio 9 Suriname: The Boss FM: Luister naar de beste muziek op 98.9 Mhz (Paramaribo) via de live online stream. Radio 9 Suriname, ook wel bekend als The Boss FM, is een toonaangevend radiostation in Paramaribo, Suriname. Op de frequentie 98.9 Mhz biedt Radio 9 de luisteraars dagelijks een breed scala aan muziekgenres, variërend van pop, rock en reggae tot salsa, kaseko en overige Surinaamse muziek. Maar ook voor het laatste nieuws en actualiteiten kunt u terecht bij Radio 9.

Radio 9 Suriname heeft een trouwe luistergemeenschap opgebouwd dankzij de hoge kwaliteit van de programma’s en de gepassioneerde dj’s die altijd scherpe vragen kunnen stellen en ook altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Het station is vooral populair bij de jongere generatie, maar ook oudere luisteraars waarderen de muziekselectie en de interessante programma’s.

Naast muziek biedt Radio 9 Suriname ook diverse informatieve programma’s, waaronder nieuws, sport, politiek en entertainment. Met een team van ervaren en deskundige journalisten blijft Radio 9 Suriname op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Suriname en daarbuiten. Zo worden de luisteraars op de hoogte gehouden van de laatste nieuws ontwikkelingen in Suriname.

Radio 9 Suriname heeft ook een sterke en actieve online community. Naast de website waar luisteraars kunnen streamen en informatie over programma’s en dj’s kunnen vinden is er ook nog een Facebookpagina. Het station heeft veel volgers op social media, waaronder op Facebook. Op Facebook heeft de zender meer dan 15.000 likes en meer dan 23.000 volgers. Er is ook een WhatsApp beschikbaar, waar luisteraars kunnen communiceren met de dj’s en live in contact kunnen komen met de medewerkers in de studio in Paramaribo. Dus om in contact te komen met de zender kunt u hun Facebookpagina bezoeken of hun Whatsappnummer gebruiken.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste muziek en informatieve programma’s in Suriname, is Radio 9 Suriname – The Boss FM de ideale keuze. Stem af op 98.9 Mhz in Paramaribo en omstreken of bezoek de website en sociale media van Radio 9 Suriname voor meer informatie en om te luisteren naar hun geweldige programma’s.

Radio Immanuel

Radio Immanuel is een christelijke radiozender in Suriname die eigendom is van de Stichting Evangelische Radio- en Televisie Uitzendingen (ERTU). De zender begon haar uitzendingen in 1994 en heeft sindsdien een trouwe luisteraarsbasis opgebouwd. In dit artikel lees je meer over de geschiedenis van Radio Immanuel, hoe het zich onderscheidt van andere bekende radiozenders in Suriname, de thema’s die besproken worden in de uitzendingen, de doelgroep van de zender en de contactgegevens en socialmediakanalen.

Radio Immanuel begon haar uitzendingen in 1994 met als doel om het Evangelie te verspreiden en geestelijke ondersteuning te bieden aan de luisteraars. Sindsdien heeft de zender zich ontwikkeld tot een van de bekendste christelijke radiozenders in Suriname. De zender zendt programma’s uit in verschillende talen, waaronder Nederlands, Sranan Tongo, Engels, Hindi en Javaans.

Wat Radio Immanuel onderscheidt van andere bekende radiozenders in Suriname, is het feit dat het een non-profitorganisatie is die zich richt op het dienen van de gemeenschap. In plaats van zich te richten op commerciële belangen, richt Radio Immanuel zich op het delen van het christelijke geloof en het bieden van geestelijke ondersteuning aan de luisteraars. Hierdoor heeft de zender een unieke positie binnen het radiolandschap van Suriname.

Een ander opmerkelijk kenmerk van Radio Immanuël is dat het een interactieve zender is. Luisteraars kunnen bellen tijdens de uitzendingen om gebeden aan te vragen of vragen te stellen. Dit interactieve element zorgt voor een directe verbinding tussen de zender en de luisteraars en draagt bij aan een gevoel van gemeenschap onder de luisteraars.

De uitzendingen van Radio Immanuel richten zich voornamelijk op het verkondigen van het Evangelie en het bieden van geestelijke ondersteuning aan de luisteraars. De zender zendt ook programma’s uit over maatschappelijke onderwerpen zoals gezondheid en onderwijs, en er is ruimte voor muziekprogramma’s en talkshows. Het merendeel van de programma’s heeft echter een religieuze insteek.

Radio Immanuel richt zich op een breed publiek, ongeacht hun religieuze achtergrond. De zender biedt programma’s aan in verschillende talen, waardoor het in staat is om een diverse groep luisteraars te bereiken. De focus van de zender ligt echter op het verspreiden van het christelijke geloof en het bieden van geestelijke ondersteuning aan de luisteraars.

Mocht je vragen hebben over Radio Immanuel of wil je in contact komen met de zender, dan kun je terecht op de website www.radioimmanuel.com. Daarnaast kun je de zender volgen via de social mediakanalen Facebook en Instagram.

Andere bekende radiozenders in Suriname zijn onder andere Radio Amor, Radio 10 Suriname, Sky Radio Suriname, Apintie Radio, Radio ABC Suriname en Radio SRS Suriname. Hoewel er veel bekende radiozenders in Suriname zijn, kiezen veel luisteraars toch voor Radio Immanuel vanwege de unieke insteek van de zender. De focus op het delen van het christelijke geloof en het bieden van geestelijke ondersteuning spreekt veel mensen aan. Daarnaast is de diversiteit aan talen waarin programma’s worden uitgezonden een groot pluspunt voor de zender.

Kortom: Radio Immanuel is een bekende christelijke radiozender in Suriname die zich onderscheidt van andere radiozenders door zich te richten op het delen van het christelijke geloof en het bieden van geestelijke ondersteuning. De zender heeft een divers programma-aanbod en richt zich op een breed publiek. Mocht je in contact willen komen met de zender, dan kun je terecht op de website of via de socialmediakanalen van Radio Immanuel. Andere bekende radiozenders in Suriname zijn onder andere Radio Amor, Radio 10 Suriname, Sky Radio Suriname, Apintie Radio, Radio ABC Suriname en Radio SRS Suriname.

 

Rapar

Rapar live luisteren

Rapar staat voor Radio Paramaribo. Al vele jaren is dit station een begrip in Suriname. Met name onder de Hindoestaanse bevolking. In 2007 werd het vijtig jaren bestaan groots gevierd. De zender probeert een evenwicht te creëren tussen de moderne muziek en de muziek van vroeger. Dit zorgt ervoor dat zowel jongeren en ouderen dagelijks met plezier naar Rapar luisteren. Wilfred Lionarons heeft de radio zender in 1957 opgericht. Hij is de persoon die de Surinaamse bevolking bij de zender wilde betrekken. Daarom kwam hij op het idee om de luisteraar verzoekplaten te laten aanvragen. Deze manier van radio maken wordt momenteel nog steeds toegepast binnen de Surinaamse zender. Onlangs heeft de zender een aantal conflicten gehad met de Stichting Auteursrechten Suriname. Sasur had beslag gelegd op de tegoeden en de bezittingen van de Surinaamse zender. Dit is inmiddels opgelost, doordat Rapar een licentie overeenkomst heeft gesloten. Dit is niet officieel erkend.

Radio Paramaribo

Rapar is een afkorting van Radio Paramaribo. Door de twee woorden samen te voegen is de naam van de radiozender tot stand gekomen. Het verwijst naar de hoofdstad van Suriname. Rapar is een dorp in India, maar de zender is niet vernoemd naar dit dorp.

Digitaal DBC

Onlangs kwam Rapar postief in het Surinaamse nieuws. De televisiezender van Rapar Broadcasting Network doet namelijk mee aan een pilot. De pilot betreft het uitzenden digitale televisie in Suriname. DBC doet samen met een andere zender van Telesur mee aan dit revolutionair project. Nog geen andere zenders bieden digitale uitzendingen in Suriname aan. Het resultaat van de pilot moet nog blijken. De resultaten zullen wel bepalen wat de vervolgstappen zullen worden van de digitale uitzendingen. Na de pilot zullen er in ieder geval vergunningen worden toegekent aan ATV en DBC. Er zit wel een groot verschil tussen de systemen die beide partijen aanbieden. De tv zender van Rapar Broadcasting Network maakt gebruik van het Europese systeem. 

SASUR

Rapar heeft meegedaan in de strijd tegen de praktijken van Sasur. Dat deed de radiozender echter niet alleen. De Vereniging Radio en Televisie bedrijven in Suriname stond achter de zender. De media bedrijven hebben hun krachten gebundeld nadat Sasur een aantal zenders, waaronder Rapar, in het harnas had gejaagd. Dit resulteerde in een collectieve actie tegen Sasur. De VRTS was van mening dat Sasur de media branche aantastte en ontwikkelingen binnen de branche belemmerde. Sasur had enkel negatieve effecten op de Surinaamse entertainment wereld, aldus de VRTS.
De samenwerking tussen de mediabedrijven en de VRTS heeft zeker baat gehad. De rechter heeft halverwege 2014 de uitvoeringsbeschikking van Sasur ingetrokken. Sasur ging in hoger beroep, maar dat heeft geen invloed gehad op de eerdere uitspraak van de rechter.