Amor FM

Start radio Amor FM
Stop Amor FM
Reload Amor FM   Kenmerken van Amor FM
  • locatie
  • Nederland Suriname 
  • muziek
  • Bollywood Hindoestaans 
  • taal
  • Nederlands Sarnami Hindoestani 
  • broadcast
  • FM Online 

Luister Radio Amor FM live online stream

Amor FM (ook wel bekend als Radio Amor) is een Nederlandse radiozender. De zender is opgericht in 1996 door de heer Subhas Gogar. De doelgroep van deze radiozender is de Surinaams Hindoestaanse gemeenschap in Nederland. Stichting Radika is het Surinaamse moederbedrijf. Binnen de Nederlandse radio omroep is het een regionale zender. Het is namelijk niet door in het land via de ether te ontvangen. In Rotterdam en Den Haag is de zender te beluisteren via de ether. Dit geldt ook voor Noord-Holland. Uiteraard kan er wereldwijd geluisterd worden via de online stream. Regelmatig wordt er in samenwerking met overheidsinstellingen, gemeenten of stichtingen aandacht besteed aan bepaalde thema’s. Dit resulteert in themaprogramma’s over veiligheid, medische zorg, religie of vrouwelijke emancipatie.

Naast actualiteiten kunt u luisteren naar Hindoestaans muziek. Vaak zijn dit liedjes van de bekende Bollywoodfilms. Zowel muziek van de oudere films als muziek van de nieuwere films worden gedraaid. Ook heeft Radio Amor speciale programma’s voor Hindoestaanse remixes, baithak gana en nieuwe bandjes uit Nederland en Suriname.

Radio Amor genereert inkomsten door middel van de radioreclames en vermais programma’s. Vermais zijn gelukswensen ten ere van een huwelijk, verjaardag of andere belangrijke gebeurtenis. De presentator leest de vermais namens familie, vrienden en kennissen op. Er kan gekozen worden om lied af te laten spelen. Dagelijks worden ook de overlijdensberichten voorgelezen. Dit valt ook onder de vermais programma’s.

De oprichter van de radiozender ontving op 1 juni 2006 van de gemeente Rotterdam de Erasmus-speld. Dat was ter waardering voor zijn jarenlange inzet voor de Hindoestaanse gemeenschap in Rotterdam.

Surinaamse Radio & Hindoestaanse Radio

Amor FM is een echte Surinaamse radiozender (ondanks dat deze gevestigd is in Nederland). In Suriname is een zusterstation te ontvangen die in dat land onder dezelfde naam opereert. De Surinaamse radiostijl is te herkennen aan het programma  ‘vermais’. Bij vermais worden berichten van familieleden voorgelezen. De familie kan felicitaties en overige berichten doorgeven aan de zender. De familieboodschappen en gelukswensen worden vervolgens twee keer per dag uitgezonden. Deze manier van radio maken komen voort uit de Surinaams Hindostaanse cultuur.

Vanuit Suriname zijn er in de loop van de vorige eeuw veel Surinamers naar Nederland vertrokken. Deze immigranten hebben zich permanent in ons land gevestigd. Hieronder zaten veel Hindoestanen. Deze Surinaamse migranten vormen de hoofd-doelgroep voor Radio Amor FM. Sterker nog: zelfs de medewerkers zijn vaak nakomelingen van de Surinaamse migranten.  Daarnaast richt de zender zich op een andere migratiestroom, namelijk de mensen uit India, Pakistan en Afghanistan. De Surinaamse cultuur, muziek en entertainment komen dagelijks ter sprake tijdens de uitzendingen. Op Amor FM worden onder andere culturele activiteiten aangekondigd. Daarnaast wordt er ingegaan op het (politieke) nieuws uit Suriname. Elke werkdag wordt het nieuws uit Suriname in de middag besproken.

Vanwege de vele Hindoestaanse luisteraars wordt er veel aandacht besteed aan de Hindoestaanse cultuur. In de vroege ochtend worden religieuze liederen uitgezonden. Daarnaast wordt er Hindoestaanse muziek uitgezonden. Op Hindoestaanse feestdagen besteedt Amor FM extra aandacht aan de rituelen. Bijvoorbeeld op de feestdagen Holi Phagwa, Diwali en het Islamitische Idul Fitre.

De invulling van programma’s bestaat uit vaste katernen met nieuws en actualiteiten uit Suriname en Nederland. Op de donderdagochtend wordt er in aangepast programma aandacht besteed aan vrouwenemancipatie binnen de gemeenschap.

Frequentie (Ziggo)

In Zuid-Holland is Amor FM te bereiken via de ether. Daarbuiten is de zender te beluisteren via de online stream. De frequentie in Rotterdam is 102.3 FM. Om in Den Haag te luisteren kunt u afstemmen op de frequentie 89.8 FM. Buiten Zuid-Holland is de zender via de kabel te ontvangen. Daarnaast kunt u altijd luisteren via de live stream op Radio-Suriname.nl.

Klik hier voor een overzicht van de dagelijkse programmering van Radio Amor FM.

Gelieve rekening te houden met de laadtijd van deze radiozender. Het kan enkele minuten duren voordat de live uitzending start.

 

 


Selecteer een radio genre: