Radio Mart

Luister Radio Mart 
Stop radio Mart
Reload Radio Mart 

Radio Mart
Radio Mart

Radio Mart

Radio Mart wordt uitgezonden vanuit Amsterdam en is de deze stad en omstreken te ontvangen via de Radio FM. Wereldwijd is deze zender online te bereiken via internet. Deze zender mag zeker niet ontbreken tussen de andere zenders op deze website!

Radio Mart profileert zich als een multiculturele radiozender. De benaming is een creatieve samenvoeging van MultiCulturele Amsterdamse Radio/Televisie. De slogan van deze radiozender is ook creatief van aard. Het kan namelijk op meerdere manieren worden geïnterpreteerd:

      • Radio Mart zendt uit met liefde/gevoel
      • Radio Mart zendt uit vanuit de hoofdstad van Nederland (Amsterdam)

De radiozender kenmerkt zich op diverse gebieden. Het hecht veel waarde aan de interactie tussen/met de luisteraars.  Middels deze weg kunnen er zaken worden besproken en discussies worden gevoerd. Iedereen kan zijn mening delen. Tijdens uitzendingen kunt u live contact opnemen met de studio. Daarnaast ontvangt Radio Mart regelmatig gasten die deelnemen aan bepaalde programma’s.

Maatschappelijke en culturele behoeftes staan bij deze zender hoog in het vaandel. Een van de doelstellingen is om de communicatie tussen de verschillende etnische bevolkingsgroepen in Nederland te bevorderen. Dit wordt allemaal mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de vrijwilligers. Radio Mart is namelijk geen zender met een winstoogmerk.

De multiculturele radiozender is ooit opgericht door Nederlanders met een Surinaamse afkomst. Van oorsprong was de Surinaamse bevolking daarom de doelgroep van de zender. In loop der jaren is hier een lichte verandering in ontstaan. De radiozender heeft de doelgroep uitgebreid naar meerdere culturele minderheden binnen de Nederlandse gemeenschap. Etnische minderheden worden bereikt door het divers programma aambod. Daarnaast is dit ook te merken aan de diverse muzieksoorten.

Ondanks het feit dat radio Mart alleen binnen Amsterdam via de ether te ontvangen is wordt er ook buiten deze omgeving naar de zender geluisterd. Zelfs in Paramaribo zíjn er mensen die luisteren naar Radio Mart. Dit is mogelijk dankzij de online stream van radio Mart. De stream is natuurlijk via dit portaal te beluisteren.

Radio Garuda

 

Stop Radio Garuda
Reload Radio Garuda

RTV Garuda

Sinds 1996 is Radio Garuda beschikbaar in de Surinaamse ether op 105.7 FM. De zender heeft een specifieke doelgroep binnen de Surinaamse gemeenschap. Het staat bekend bekend als de omroep voor de Javaanse gemeenschap in Suriname. Er wordt op RTV Garuda zowel Javaans als Nederlands gesproken. De liedjes die op de zender worden uitgezonden zijn vaak ook in het Javaans.

De oprichter van de zender heeft ervaring opgedaan bij het voormalige Telesur. Hierna is in februari van 1996 de zender live gegaan.  Het bereik van Radio Garuda is groot. Van Marowijne tot en met Nickerie is de zender te ontvangen. Dit zorgt voor een grote dekking in Suriname.

The First Jawa Broadcasting Corporation in Suriname

De frequentie van de zender is bewust gekozen door de oprichter. Er schuilt een symbolische betekenis achter. Frequentie 105.7 FM is een verwijzing naar de oprichting van Radio Garuda. Pas honderdvijf jaar en zeven maanden na de Javaanse Immigratie is de eerste Javaanse radiozender opgericht. Sinds 2006 is de Javaanse zender te beluisteren via internet. Hierdoor is het bereik nog groter dan dat het al was.. 

Naast de zender is er ook een TV zender onderdeel van Garuda. Vijf jaar na de oprichting van de zender heeft Garuda dit opgericht. Dat is te danken aan het vele succes van Garuda. Sinds 2001 kunt u elke dag genieten van Javaanse TV op de Surinaamse kabel.

Tradities Radio Garuda

RTV Garuda staat bekend als een radio- en  tvzender met tradities. Al jarenlang wordt op de televisiezender dagelijks het Surinaamse volkslied uitgezonden. Het Surinaamse volkslied wordt gevolgd door het Javaanse volkslied. RTV Garude heeft veel mensen van Javaanse afkomst als luisteraars. Dergelijke tradities tonen dat RTV Garuda het vaderland en het moederland eert. Op de website van RTV Garuda wordt een wapperende Surinaamse vlag getoond.

Islam & Christendom (Gospel)

Op cultureel gebied weerspiegelt RTV Garuda de tolerantie van de Surinaamse samenleving. In het programmabeleid wordt namelijk rekening gehouden met de Islamitische en Christelijke luisteraars. Er zijn diverse programma’s die gericht zijn op de Islam of het Christendom. Zo worden er godsdienstige onderwerpen besproken. Ook zijn er godsdienstige liederen te beluisteren.