Ramasha

Start radio Ramasha RMG
Stop radio Ramasha RMG
Reload radio Ramasha RMG

Radio Ramasha RMGRamasha Media Group (RMG)

Al sinds 1999 een begrip onder de Hindoestanen..

Een van bekendste Surinaamse radio zenders is Radio Ramasha. Het is een jongste publieke omroep. De zender is met name geliefd onder de Hindoestaanse bevolking. Ramasha draait zowel oudere als nieuwere hindoestaanse liederen. Daarom is de zender bekend bij jong en oud. De Surinaams Hindoestaanse zender valt onder Ramasha Media Group. Naast de radio zender staan zij ook bekend om hun televisie zender. Dagelijks werken radio omroepers, journalisten en DJ’s mee aan het exclusieve karakter van Ramasha. De journalisten dragen zorg voor de regionale informatievoorziening. De radio omroepers presenteren de verschillende programma’s op Ramasha. Hierbij wordt uiteraard gelet op de sociale, religieuze en de multiculturele achtergronden van de luisteraars.

Ramasha bestaat inmiddels al langer dan 17 jaar. De Surinaams-Hindoestaanse radiozender is opgericht in 1999. De heer Oedit is de initiatiefnemer van dit spektakel. Als oprichter heeft sinds 1999 in korte tijd een groot aantal luisteraars kunnen aantrekken. Dit groeide zo enorm snel dat de heer Oedit in drie jaren later het radio medium heeft uitgebreid met televisie uitzendingen. Zo ontstond Ramasha TV. Een nieuw begrip in Suriname was geboren: Ramasha Media Group (RMG).

De ontwikkelingen binnen RMG staan niet stil. Op hun website kondigen zij aan om in de toekomst ook gedrukte media te zullen publiceren. Wat dit precies inhoudt is nog niet bekend. Wel geven zij aan dat het zal gaan om een maandblad. Hierbij wordt er samengewerkt met de belangrijke partners van RMG.

Hieronder is de contactinformatie te vinden van Radio Ramasha.

Email: info@ramashamedia.com
Telefonnummer: +597 – 331229
Fax: +597 – 331232

Radio Garuda

 

Stop Radio Garuda
Reload Radio Garuda

RTV Garuda

Sinds 1996 is Radio Garuda beschikbaar in de Surinaamse ether op 105.7 FM. De zender heeft een specifieke doelgroep binnen de Surinaamse gemeenschap. Het staat bekend bekend als de omroep voor de Javaanse gemeenschap in Suriname. Er wordt op RTV Garuda zowel Javaans als Nederlands gesproken. De liedjes die op de zender worden uitgezonden zijn vaak ook in het Javaans.

De oprichter van de zender heeft ervaring opgedaan bij het voormalige Telesur. Hierna is in februari van 1996 de zender live gegaan.  Het bereik van Radio Garuda is groot. Van Marowijne tot en met Nickerie is de zender te ontvangen. Dit zorgt voor een grote dekking in Suriname.

The First Jawa Broadcasting Corporation in Suriname

De frequentie van de zender is bewust gekozen door de oprichter. Er schuilt een symbolische betekenis achter. Frequentie 105.7 FM is een verwijzing naar de oprichting van Radio Garuda. Pas honderdvijf jaar en zeven maanden na de Javaanse Immigratie is de eerste Javaanse radiozender opgericht. Sinds 2006 is de Javaanse zender te beluisteren via internet. Hierdoor is het bereik nog groter dan dat het al was.. 

Naast de zender is er ook een TV zender onderdeel van Garuda. Vijf jaar na de oprichting van de zender heeft Garuda dit opgericht. Dat is te danken aan het vele succes van Garuda. Sinds 2001 kunt u elke dag genieten van Javaanse TV op de Surinaamse kabel.

Tradities Radio Garuda

RTV Garuda staat bekend als een radio- en  tvzender met tradities. Al jarenlang wordt op de televisiezender dagelijks het Surinaamse volkslied uitgezonden. Het Surinaamse volkslied wordt gevolgd door het Javaanse volkslied. RTV Garude heeft veel mensen van Javaanse afkomst als luisteraars. Dergelijke tradities tonen dat RTV Garuda het vaderland en het moederland eert. Op de website van RTV Garuda wordt een wapperende Surinaamse vlag getoond.

Islam & Christendom (Gospel)

Op cultureel gebied weerspiegelt RTV Garuda de tolerantie van de Surinaamse samenleving. In het programmabeleid wordt namelijk rekening gehouden met de Islamitische en Christelijke luisteraars. Er zijn diverse programma’s die gericht zijn op de Islam of het Christendom. Zo worden er godsdienstige onderwerpen besproken. Ook zijn er godsdienstige liederen te beluisteren.